עשיית קירוי זמני כדי לטפל בגינה בשמיטה

שאלה:

יש לי גינה משותפת ששתלתי בה פרחים בעידוד השכנים והסכמתם
האם אפשר להכין תקרת ניילון חזק ע"מ שתיחשב כקרויה למלאכות שביעית?הדגש הוא שזה רק פרחים

תשובה:

שלום וברכה

הירושלמי מסתפק האם דיני שביעית קיימים במקום שחת תקרת בית, אולם להלכה פסק החזון איש להחמיר בזה במקום שהשתילה היא באדמה ממש ולא בעציצים, כך שאין הרבה רווח בהצעה שלך.

כמו כן גג זמני שמיועד רק כדי להתיר את הטיפול ועתיד להיות מוסר מהצמחייה, אינו מועיל לכל הדעות.

מקורות:

ראה חזון איש סי' כב ס"ק א, ולעומתו בפאת השלחן סי' כ ס"ק נב [הפאת השלחן מיקל בזה כיון שהשמיטה בזמן הזה דרבנן, וספק דרבנן להקל, אולם החזון איש טען כנגדו שספק זה הוא כבר עיקרו בדאורייתא, ולא התחדש רק בזמנינו, ולכן, אחרי שהוכרע להחמיר בו בזמן הבית, אין סיבה להקל בו גם בזמנינו שהבית בחורבנו והשמיטה דרבנן].

על גג זמני ראה מנחת שלמה סי' מא אות ג.