מקרר בשבת

שאלה:

מקרר שהנורה בו כבויה האם מותר לפותחו בשבת ?
בשבת התלכלתי ביד מדבר (ספר) דביק האם מותר בשבת לגרד לכלוך מהיד?
שנה טובה לצוות האתר

תשובה:

שלום וברכה

בכל המקררים הקיימים בשנים האחרונים יש הרבה מאוד חיישני טמפרטורה, הפשרה וכדומה שמופעלים מידית בכל פתיחה של המקרר, ולכן הנושא אינו רק הנורה אלא המקרר כולו מופעל בצורה האסורה בשבת, ולכן, לא די בניתוק הנורה אלא בדרך כלל צריך התקן שבת, יש לפנות ולברר במכון הטכנולוגי להלכה של הרבה הלפרין ובמשמרת השבת לברר אם המקרר שלכם מצוי תחת השגחה של אחד מהאירגונים האלו, ואם כן כיצד מפעילים את התקן השבת כראוי. אם לא, ניתן להתקין לו התקן חיצוני על ידי אחד משני גופים אלו.

אין בעיה לנקות את היד מהליכלוך [רק בסבון נוזלי ולא קשיח].

בהצלחה רבה.