איפור בכשרות לשבת

האם מותר להשתמש באיפור מינרלי על בסיס מים בשבת?
ראיתי גזה בהשגחת בדץ בית יוסף אך בעלי אמר שזה לא שונה מכתב מים שגם הוא לא מתקיים, שגם הוא אסור בשבת.
האם החשש שלו נכון וזה באמת אסור?

תשובה:

שלום רב

בעלך צודק לכאורה, כמבואר במשנה ברורה סי' שג ס"ק עט. מעבר לכך, אני מניח שיש שם איזשהוא משהו סמיך וזה לא מים ממש, כך שאני לא משוכנע שאין בזה איסור ממרח. אבל כדאי להפנות את השאלה לבד"ץ בית יוסף ולבקש מהם את הנימוקים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בדצ בית יוסף מסתמכים בכשרות האיפור הספציפי מאוד שעליו הם חתומים, על הפסק של האגרות משה שלפיו אין צובע באבקה בלבד,כלומר כשאין חומר שומני כלל וכלל וכמובן כשהפנים נקיות מאיפור קודם ולא מדובר בעור שמנוני,אז האיפור הספציפי הזה הוא סך הכל גרגירי אבקה שאינם אמורים להחזיק לאורך זמן על הפנים ואז לפי הרב פיינשטיין אין בזה איסור צובע

  2. כשאתה מסתכל על התוצאה, אתה לא רואה פירורים נפרדים אלא תוצאה הדומה בדיוק לכל מייק אפ אחר, כך שבהכרח יש כאן משהו שומני וכדומה, שהרי זה נעשה מרוח ולא מפורר, אינני יודע מה אבל למעשה זה נמרח ולזו כוונתי. אי אפשר להתפס להוראה כזו של האגרות משה שהיא אכן נכונה ופשוטה ולהחיל אותה על מציאות שלנגד העין נראית אחרת. אינני קובע מסמרות, רק לא מבין.