עציצים בבית בשמיטה

שאלה:

לגבי שנת השמיטה:
מה הדין של עציצים בכלי נקוב שנמצאים בתוך הבית, ועומדים בתוך צלחת על הריצפה בקומת קרקע?

תשובה:

בקומת הקרקע יש להחמיר ולהפוך אותם לאינם נקובים, כלומר לקחת נייר כסף ולפרוס תחת העציצים באופן שלא רק השורשים יהיו כנגדו אלא גם כל הענפים והעלים.

מקורות:

לגבי ההגדרה של עציץ בתוך הבית ראה מנחת שלמה סי' מא שמחלק בין קומת קרקע לאלו שעליה, שבקומת הקרקע יש להחמיר, ולעומתו בקובץ תשובות להגרי"ש אלישיב ח"א סי' רלב שמחמיר בכל הקומות, וע"ע שו"ת שבט הלוי ח"ו סי' קסז. וראה דעת המקילים בכל האופנים בס' חידושים וביאורים זרעים ח"ב סי' יא אות ח.