סוכה על הגג בשביעית כשיש שם עציצים

שאלה:

אנו גרים בדירת גג, את הסוכה בונים למעלה כל שנה, יש שם הרבה עציצים [נקובים] האם יש בעיה לסכך מעליהם ואח"כ להוריד את הסכך, שזה כמוציא
עציץ לחוץ. אם יש בזה בעיה, לכאורה צריך לפנות משם את כל העציצים לפני ראש השנה.
בתודה

תשובה:

דעת הגרש"ז אויערבך והגר"נ קרליץ, שמותר לעשות מלאכה כזו שאינו מתכוון אליה וניכר שאינו מתכוון, שהרי הוא עושה סוכה. אמנם הגרי"ש אלישיב החמיר בזה.

מקורות:

ראה משפטי ארץ פרק ח הערה 40.