סכך על קורות בטון במרפסת

שאלה:

יש לנו קורות בטון בחלק העליון של המרפסת האם ניתן להניח עליהן סכך והסוכה תהיה כשרה?

תשובה:

שלום רב.

יש לנו כאן שני נושאים בשאלה:

האחד, מה רוחב הקורות, שכן אם הן רחבות מידי זה עשוי לפסול את הסוכה, כמו סוכה תחת בית. שנית, האם מותר להניח את הסכך עליהן או צריך לעשות פרגולה עץ.

הדין כך:

אם הרווח בין הקורות הוא מספיק כדי שתהיה הסוכה מוצלת ברובה על ידי הסכך הכשר, הסוכה כשרה, ובלבד, שהקורות אינן רחבות 4 טפחים [32 ס"מ], שאם כן הסוכה נחלקת באותו מקום, ואם אין בכל אחד מחלקיה שבין הקורות שלוש דפנות הסוכה פסולה, ואף אם יש שם שלוש דפנות המקום תחת הקורות אינו נחשב חלק מהסוכה, אלא כביכול בין קורה לקורה היא סוכה בפני עצמה. לכתחילה יש להחמיר שלא לישון או לאכול מתחת קורה שרוחבה 3 טפחים [24 ס”מ]. אבל אם כל קורה רוחבה פחות מ24 ס"מ, והרווח ביניהם יותר מרוחבן שלהן, אין בעיה לסכך עליהן והכל כשר.

אין הבדל אם תסככו על הפרגולה או תחתיה, כי הבטון אינו בכלל דין "מעמיד בדבר המקבל טומאה".

בהצלחה.

מקורות:

ראה סוכה יז א, יט א, טוש”ע סי’ תרלב סעי’ א. דין “מעמיד” אינו קיים בקורות בטון שהם חלק מהבנין.