לא זוכר באיזו ברכה הוא אוחז בתפילה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
לפעמים אני מוצא את עצמי עוצר באמצע תפילת שמונה או על מנת להקשיב לקדיש או מפני סתם היסח דעת.
וקורה הרבה שאני לא זוכר איפה הייתי, אז במקרים כעין אלה ועולה לי במחשבה מילים של אמצע הברכה או של תחילת ברכה למשל.
האם מה שעולה לי במחשבה מן הסתם זה הוא המקום שבו עצרתי ? (ח
ולפיכך עליי לומר את אותם המילים ולהמשיך הלאה.)

תשובה:

לא בהכרח, אינני יודע, תשתדל להתרכז יותר…

בהצלחה

ראה עוד כאן.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. 1) ואם ההגיון הבריא נוטה לומר שאני כן נמצא במקום הזה, ומדובר על ספק קל ?
    2) ודיעבד שהתפללתי כך, האם לחזור על התפילה (עם תנאי של נדבה) ?