אתרוג אחרי סוכות

שאלה:

נשאר לי בבית מסוכות אתרוג (כבר ישן ומצומק)
מותר לזרוק אותו?
מה צריך לעשות איתו?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

תשים בשקית ניילון אטומה ליד האשפה, אבל לכתחילה לא בתוך האשפה.

אפשר גם לשמור בבית, זו סגולה לשמירה.

מקורות:

ראה מגילה כו,ב: "תנו רבנן: תשמישי מצוה – נזרקין, תשמישי קדושה – נגנזין. ואלו הן תשמישי מצוה: סוכה, לולב, שופר, ציצית. ואלו הן תשמישי קדושה: דלוסקמי ספרים, תפילין ומזוזות, ותיק של ספר תורה, ונרתיק של תפילין ורצועותיהן". אולם ברמ"א בסי' כא סעי א' כתב שיש אומרים שלמרות שאין חיוב לגונזם. עדיין אין לנהגו בהם מנהג בזיון ואין לזרוק אותם בכוונה תחילה באשפה. וראה שם במשנה ברורה סק"ו שכתב כך גם על לולב. וראה עוד שם שכתב שאפילו שאסור לזרוק. מותר להניח ליד האשפה ואם יקחו את זה ויזרקו אין בכך בעיה.