פיטום הקטורת / שידוכין כשיש חשש שלא ישמרו נגיעה

שאלה:

שלום וברכה ,
1. תרמתי למוסד תורני מסויים ונמסר שכל התורם יקבל פיטום הקטורת על גבי קלף אמיתי , ואכן כך קיבלתי.
בבדיקה הסתבר שפיטום הקטורת מודפס על הקלף ןלא נכתב ע"י סופר סת"ם .
שאלתי : האם המעלה של קריאת פיטום הקטורת על גבי קלף עדיין קיימת ?

2 . האם מותר לבצע הכרות ( שידוכין ) של בני זוג דתיים ( אך לא משתייכים לציבור החרדי ) בחשש שאולי לא ישמרו נגיעה אחרי ההכרות ( אין לי מידע מוקדם שאולי כך יהיה ולכן האם צריך לחשוש ? )

תמשיכו להגדיל תורה ולהאדירה .

תשובה:

שלום וברכה

1. אין לזה את המעלה שיש באמירה מתוך קלף. אבל עיקר הסגולה היא עצם האמירה, לא צריך דוקא מקלף [בעיני מה שעשו יש בזה קצת ריח של הונאה, אולי הם התכוונו לטוב ולא כתבו שזה בכתב של סופר, אבל אני מניח שהרבה אנשים מבינים כך, וזה לא ראוי].

2. אם הם דתיים ויש להניח שישמרו טהרת המשפחה ודיני נדה, נראה לי שיש בזה מצוה להקים בית בישראל. זה לא אחריותך כל פעולה שהם עושים, העיקר מבחינתך שבבסיס זה יהיה בית של קדושה, ותהיה שם טבילה.

שבת שלום ובהצלחה רבה.