מכירת קרקע לצורך קיום שמיטה

שאלה:

לאחרונה משווקים הרבה 4 אמות לצורך קיום מצוות שמיטה.
האם כל מי שיש לו קרקע היכן שהוא בארץ במקום שלא עומד לבניה, יכול למכור ד' אמות לכל אחד.
ומה הדין באופן שהקרקע אינה "מסויימת" אלא יש לו למשל 140 מ"ר מתוך כמה דונמים. האם יכול למכור ד' אמות בחלק שאינו מסויים. והקונה יקיים בזה מצוות שמיטה?

תשובה:

לכאורה בשני האופנים זה יועיל, כלומר במקרה הראשון, למה לא, אלא שכמובן יש לעשות זאת אצל חקלאי שומר שביעית כדי לתמוך בקושי העצום שלו. ובמקרה השני, הם יחשבו כשותפים בכל החלקה הזו לפי השיעור של ד' אמות לכל אחד, וגם קרקע של שותפין חייבת בשביעית.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כל אותם שמשווקים קרקעות בתשלום, זה לא קרקעות של חקלאי, אלא זה חברה מסחרית שמשווקת קרקעות שלא יעבדו בהם בשמיטה. [רק בשביל שיהיה השבתה, הם עובדים את הקרקע בשישית ואז משביתים בשביעית]