למה התינוק בוכה בברית?

שאלה:

מה עונים לילד בן שבע

תשובה:

אפשר לומר לו את האמת, עיקר הבכי של הילד הוא מהקור וקצת בהלה מכל האנשים… לא כל כך ממכת המילה, ואת הבהלה הזו אפשר לספר.

בכל מקרה חשוב לדעת שתמיד צריך לענות לילדים את האמת, אין טעם וסיבה לשקר עליהם וה גם יכולים להבין את זה. בודאי פשוט וברור שלא צריך לספר כל דבר לילד בן שבע, יש דברים שהוא לא יכול להבין, ואפשר לומר לו את זה. ויש דברים שהוא חושב שהוא מבין ולא באמת ובמקרים כאלו גם לא ראוי לשקר אלא לומר את הדברים בשפה שילד קטן יכול להבין. ובכל מקרה כשהוא רואה את התינוק בוכה בברית הוא חושבב לבד שאולי זה מהכאב ומרגיש לא בסדר ולכן הוא צריך דוקא את התמיכה מההורים שיסבירו לו שהתינוק בוכה בגלל כל המצב מסביב, וגם אם הוא בוכה קצת מהכאב זה בסדר, גם אנחנו ובכים שכואב לנו וכדאי לו לסבול קצת כאב ולהיות שייך לעם ישראל ולברית שה' כרת עם אברהם אבינו לדורות עולם.

רוב נחת.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בדר"כ התינוק רעב…
    המוהלים אומרים להאכיל זמן מסוים קודם הברית ואז הברית הרי בדר"כ לא בזמן המתוכנן יוצא שהתינוק צריך לאכול והוא רעב ):