מגבונים / ניקוי שולחן – סחיטה בשבת

שאלה:

בס"ד
בנוגע למגבונים בשבת
בסעודות שבת מתלכלך השולחן בפרט שיש ילדים קטנים אין אפשרות לשפוך מים ולגרוף וגם ניגוב במטלית יבשה לא , לכן אנו לוקחים מגבון לח מרססים קצת חומר חיטוי על השולחן (ממש קצת )
מנגבים בעדינות לא לוחצים אוספים את שאריות המזון משאירים נקי ונעים להמשיך ולהנות מסעודות השבת

שאלתינו היא :ידוע איסור סחיטה בשבת
חוששים אנו כי אנו עוברים איסור סחיטה האם ישנה בהלכה היתר לשימוש במגבונים(המצוי בחנויות אגיס וכדו') בשבת ולא רק לתינוק או זקן חולה ,
תודה רבה תזכו למצות על עבודת הקודש שלכם ,נשמח למקורות הילכתיים בנושא המגבונים ספציפית.

תשובה:

אין להשתמש במגבון לח, אפשר לשפוך מעט מים או מי סבון שיתנקה עם זה, ולנגב בטישיו יבש בכמות רבה שכך לא יגיע לסחיטה.

מקורות:

על מגבונים בשבת ראה כאן.

על ניגוב נוזלי הניקוי מהשולחן ראה כאן.