שימוש במגבונים בשבת

שאלה:

שלום האם שימוש במגבונים בשבת מותר ?
2. האם שימוש בנייר טואלט לח בשבת מותר ?
3. האם שימוש במטליות חד פעמיות לניקוי (כמו מגבונים אבל לניקוי) מותר בשימוש בשבת?

תשובה:

שלום רב

לדעת רוב פוסקי זמנינו מגבונים לחים מכל סוג שהוא אסורים בשימוש בשבת, ראה ביאורים בסו”ס ארחות שבת בהרחבה, ולדעת הגר”י נובירט יש להקל רק במגבוני נייר ולא בד, וכמדומני שכמעט כל המגבונים הנמכרים הם מבד ואסורים גם לדעתו, וראה כאן בהרחבה בענין. בשעת הצורך ניתן להשתמש או בבידן או בתרסיס נוזלי שניתן להתיזו על גוף התינוק ולנגבו בטישיו רגיל [ניתן לרוכשו ברשתות השיווק באיזורים החרדים].

בהצלחה רבה