טיולי מים בתשעת הימים

שאלה:

שלום, האם מותר ללכת במים רדודים ב"תשעת הימים?"

תשובה:

כיון שיש בזה הנאת רחיצה בימים החמים ללכת בתוך מים – יש לאסור [זאת מלבד עצם הענין שימי אבל אלו אינם מתאימים לטיולים ובילויים, אלא לעסק בעניני האבלות ובתיקון המעשים ודרכי התשובה].

שנזכה לגאולה שלמה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אני לא מתווכח חלילה שכדאי הוא בית מקדשנו ותפארתנו להתאבל עליו עד מאוד, אלא שלא ראיתי בתשובות חילוק בין בני ספרד לבני אשכנז, ואומנם יתכן וכל השואלים בני אשכנז, אבל בל נשכח שקוראים את ההלכות באתר נפלא זה, גם בני עדות המזרח.
    נדמיין לנו בעל תשובה מבני ספרד שנכנס וקורא, ואינו יודע עדיין את חילוקי המנהגים השונים, יחשוב שאסור לו להתרחץ היום, וחבל.

  2. לא כתבתי בתשובה שאסור להתרחץ, ברור שיש הבדלים בין בני אשכנז לספרד בענין זה, אבל טיולים בכלל וטיולי מים בפרט אני סבור שאין לעשות גם בני ספרד, ועל זה כתבתי את הכדאי וכו'.