סיוע לתינוק להוציא רעי בשבת

שאלה:

שלום וברכה
מצוי מאד בתינוקות קטנים שכואב להם הבטן מפני שמתקשים להוציא את צרכיהם.
פעמים רבות ניתן לסייע להם ע"י שמשפשפים ע"י מטלית בפי הטבעת ומעסים את בטנם, או שלוחצים את רגליהם לכיוון הבטן וע"י זה צרכיהם יוצאים?
השאלה אם דבר זה מותר לעשותו בשבת אחרי שאיתא בשו"ע שכ"ח סעיף מ"ב שאסור לדחוק כריסו של תינוק כדי שיוציא הרעי?

תשובה:

בס' קצות השלחן סי' קלי סעי' כ כתב לחלק, שאם התינוק מתייסר ורוצים לעזור לו להוציא את הרעי כדי להקל על כאב בטן וכדומה – מותר, שהרי הוא חולה שאין בו סכנה שמותר ברפואה בשבת, ורק כאשר המטרה היא להקל על ההורים שלא יטריד אותם במנוחתם וכדומה והוא עצמו אינו כואב – אסור.