חולה כל גופו – תרופות בשבת

שאלה:

שלום

הדין הוא שחולה כל גופו מותר לקחת תרופות בשבת.
שאלה: חולה כל גופו ששוכב מאיזה מחלה במיטה כל היום, ולוקח תרופות, האם הותר לו לקחת תרופות גם כשהוא יכול להימנע מהם, או תרופות שלא קשורים למחלתו, ואסביר:
א. אם הוא לוקח תרופה פעמיים ביום בוקר וערב, ואפשר לתת לו ערב שבת לפני השקיעה את תרופתו, ובמוצאי שבת הוא יקבל פעמיים, מיד אחרי הבדלה, ולפני השנה, [הרופא אומר שזה אפשרי] האם כיון שהותר לו לקחת תרופות, הוא יכול לקחת כדרכו, או שלא.
ב. אם יש לו פריחה בגוף שלא קשורה למחלתו, ומשום הפריחה לבד הוא לא היה חולה כל גופו, האם מותר לו לקחת תרופה לפריחה זו, האם כיון שהוא חולה כל גופו והותר לו לקחת תרופה בשבת, הותר לו לכל דבר שקורה לו.

תודה

תשובה:

שלום וברכה

תרופה שקשורה למחלה שלו הוא רשאי לקחת ואין סיבה לשנות הרגלים, כי על חולה לא גזרו, אבל מה שאינו נוגע למחלה ולא מעיק עליה – אין סיבה להקל בו.

שבוע טוב ורפואה שלמה.

הצטרף לדיון

תגובה 1