קרי לילה האם באשמתי או לא

שאלה:

לפעמים יוצא לי קרי לילה
זה רגיל ולפי מה שהבנתי זה לא אשמתי.
אבל יש פעמים שהשם ישמור שיש תמונות ודברים שאני רואה בלי רצון שלי בכלל: נגיד אני הולך ברחוב ואז אני מסתכל לכיוון האוטובוס ואז אישה נכנסת עם בגד חשוף… או בטלפון שאני באתר חדשות ואז קופצת לי פרסומת חושפנית ומגעילה
האם אני אשם בכל אלה? כי זו ראיית עין מוקדמת אבל שלא באשמתי זה פשוט שם ואחר כך בחלומות זה גם מופיעה ואז בבוקר יש קרי לילה ואני מרגיש ואני הוצאתיזרע לבטלהואני מפחד.
אני לא מחפש את זה אני לא רוצה את זה.
ואני ישר סוגר את הפרסומת או מזיז את את הראש בבושה
האם זה באשמתי או לא הקרי לילה? והאם אני צריך לעשות תיקון הברית ולפחד פחד אימה שעכשיו אלוהים יעניש אותי?

תשובה:

שלום וברכה

לפחד פחד אימה אף פעם לא, אלוקים אוהב אותנו וכל קושי שלנו שאנחנו מתגברים עליו, וכל כשלון שאנחנו מתנערים ממנו זה דבר מאוד גדול אצלו.

באופן כללי נקטת בשתי דוגמאות שונות: באוטובוס אתה באמת לא אשם, מה תעשה.. אבל בטלפון, למה אין לך טלפון מוגן?! אין להחזיק טלפון פרוץ בלי סינון מתאים.

תרכוש טלפון מסונן ולא תגיע לכשלונות.

בהצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. "לפחד פחד אימה אף פעם לא"
    חשוב רק להבהיר שכן צריך ומצוה ליראה מהקב"ה ומדובר בפסוקים מפורשים האומרים זאת כידוע וכמפורסם
    פחד מוגזם שמשתק אדם מלתפקד מסתמא זה לא המטרה…
    אבל חשוב לפחד מהעוון…