סירוב לחתום על הסכם פנוי בינוי

שאלה:

אנחנו 8 דיירים בבנין שנכנסנו במשא ומתן עם יזם לפרויקט פנוי בנוי. החוק במדינה זה שאם אין רוב של 80% מהשכנים אז לא יכולים לכפות על ה20% הפרויקט. אנחנ רק שניים בבנין שמעוניינים בסוכה והיזם לא מוכן להבטיח שיהיה סוכה כי הרשויות אולי לא יסכימו לחלק הזה בתכניות שלו. הם המאשרים התוכניות. שניים מתוך 8 נותן להם רוב של רק 75%. אז אם לא חותמים אין פרויקט. כרגע יש לנו סוכה גדולה ויפה. אם נחתום ספק אם יהיה לנו סוכה ואם לא נחתום אז כולם מפסידים שאין פרויקט. דירה בלי סוכה יביא לנו הרבה עגמת נפש ובפרט שבעלי יהיה בן 80 עד שהבנין יהיה מוכן. לא נוכל לבנות סוכה בחלק הציבורי וכו׳ מה נכון לעשות?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה אין חובה לחתום על הסכם פינוי בינוי גם אם כל ההליך יתעכב בגללך. אלא שראוי שלא לעכב על השכנים ויש לפעול לפנים משורת הדין ולהסכים עם כולם. במקרה שלך שיש צער ועגמת נפש אין חובה לחתום וגם לפנים משורת הדין אין צורך לחתום. כדאי שתסבירי להם את החשיבות שלך לנושא מסתבר שהם יבינו את הצורך שלך והם יבנו לך מרפסת סוכה ובכך כל הצדדים יהיו מרוצים.

בהצלחה.