כלי רטוב רותח חריף שנפל על ריצפה

שאלה:

שלום כבוד הרב.
מצקת ששהתה בסיר עם תבשיל בשרי רותח עם רוטב חריף, נפלה בעודה רותחת ורטובה מאותו רוטב חריף על ריצפת מטבח. את הריצפה לא ניקו יסודי כמה שבועות. לא ברור לי אם ממש נפלה על פירור או כתם "בעין" של דבר איסור (אולי מלכלוך שהגיע מבחוץ ע"י שנדבק לנעל), או סתם חלבי. אולי כן ואולי לא. וגם אם לא נגעה המצקת בממשות של משהו על הריצפה – יתכן ובריצפה עצמה בלועים טעמי איסור, כיוון שלפני כמה שנים המטבח שימש גויים אוכלי איסורים. האם חייבת המצקת הגעלה?
תודה וישר כח.

תשובה:

אין כל צורך בהגעלה, גם אם בלוע משהו בריצפה, זה אינו בן יומו, כך שלא צריך להכנס לעוד כללי היתר שיש כאן בענין כלי שני ונ"ט בר נ"ט ועוד, הבליעות האלו הן כלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על המענה המהיר! אך לא היתה התייחסות לגבי האפשרות האחרת שציינתי, של נפילת הכלי על גבי ממשות של איסור \ חלבי כיוון שהרצפה לא היתה נקיה.