מה עושים עם חברה שמדברת נגד החרדים והדת?

שאלה:

אני לא חרדית.
יש לי חרדים במשפחה,מסורתים דתיים.
חברה שלי דיברה ממש ביזיון על החברה החרדית
( כאילו אנחנו לא עם 1). הקשבתי הסברתי.
אבל לא יכולתי נגד היהירות וההיתנשאות. זה נגמר יפה אבל נשאר טעם לא טוב.
פרזיטים,אוכלי חינם , מביאים 10 ילדים
וזה בשפה נקיה.טיפשים שחושבים שביגלל חוסר צניעות יש טילים ואלימות.
לא מתגייסים, נצלנים,מזלזלים בנשים… טיפשים שואלים על כל דבר את הרב שלהם. באמת שינאה כזו.
הסברתי לה שזה לא ככה שזה רק מוצג בתקשורת ככה.ויוצא מאנשים שלא מכירים את העולם הפנימי של מי שמולם.
כי אני רואה את האנשים מקרוב. וזה לא ככה . יש גוונים בציבור הענק הזה.
ובכל מקום יש קיצונים, נצלנים… בדיוק כמו שבחברה שלנו,החילונית שלנו יש נגעים לרב. הסברתי והסברתי וכלום.

בעלה אטאיסט, השיחות בניהם כנראה עושות את שלהם.זה לא אנטי אלוקים אלא גם אנטי רבנים.
עצוב לי.

תשובה:

אכן עצוב מאוד, זה חלק מהגלות… כדאי להציע לה, כיון שהנושא של דת כן או לא הוא הנושא המרכזי ביותר בחיים, שמי שאינו מברר אותו לעומקו חוטא לעצמו, שכן להצד שהוא טועה הוא החמיץ את כל החיים, אז אדרבה! את חושבת שכך הם פני הדברים, בואי נפנה יחד לתנועת ערכים, נצא יחד לסמינריון סוף שבוע בתנאי נופש מעולים ובמחיר מסובסד ומצחיק, נשמע את ההרצאות ונכיר את האנשים, ונדע פעם אחת ולתמיד מה האמת? יש אלוקים או אין. התורה אמת? מה התורה מבקשת מיהודי? מה דרך חיים נכונה? איך נראים חרדים באמת? אדם שבדק והגיע למסקנות הוא אדם רציני שיש לו זכות דיבור, אדם שעוצם עיניים ולא מוכן להתעמת עם מה שנראה כמתנגד לדרכו, הוא אדם חלש…

תציעי לה ותבלו יחד, בהצלחה!