שהחיינו על בית חדש

שאלה:

בסד
שלום לכבוד הרב,רציתי לדעת מהן הברכות שמברכים בעת כניסה לבית חדש?
ושאלה נוספת האם יש זמן מסויים שטוב לעשות בו חנוכת בית למשל ראש חודש או שכל יום זה בסדר ואין הבדל?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בשו”ע בסי’ רכג סעי’ ג כתב שמברכים שהחיינו על קניית בית חדש, לכתחילה מיד כשנכנסים לגור עם קביעת המזוזות, ובדיעבד כל עוד השמחה קיימת, ויש שכתבו שלא יאחר יותר משלושה ימים.

אמנם בכף החיים שם ס”ק יז הביא מהבן איש חי שלא נהגו לברך ברכת שהחיינו, ונראה שמכאן פשט המנהג שלא לברך על הבית בלבד אלא גם להביא פרי חדש או בגד חדש שהברכה תחול גם עליהם, וכך יוצאים מכל ספק.

אין חיוב לערוך חנוכת הבית, אבל זה מנהג יפה, ובארץ ישראל שקניית בית יש בה מצות ישוב ארץ ישראל, נחשבת היא גם סעודת מצוה. כל יום טוב לחגיגה זו, וספרדים נהגו לעשותה ככל שסמוך יותר לכיסה לבית.

ישוב טוב!