כבדהו וחדשהו/חושד בכשרים

שאלה:

שלום, מצד אחד החושד בכשרים לוקה בגופו וזה למדנו ממשה רבנו שחשד בעם ישראל.

מצד שני, כפי שאני מבין כל אחד שאיני מכיר אע"פ שהוא נראה יהודי מאמין הוא בגדר כבדהו וחשדהו. א"כ מה משמעות הדבר, אולי יש הגדרות שונות של באיזה דברים מותר לחשוד, ומתי מותר?

תשובה:

שלום וברכה

מה שאמרו החושד בכשרים לוקה בגופו, אמור לגבי חשד ספציפי, כלומר אתה חושד בו שעשה מעשה רע מסויים וכדומה. כבדהו וחשדהו הכוונה שראוי לאדם לנהוג זהירות בעסקיו עם הבריות, אתה לא יודע בו משהו מסויים ולא חושד אותו במשהו מסויים, נוהג זהירות כללית. לא מסכמים חוזה בלי לברר על האדם, לא נותנים כסף בלי חתימה על מסמך וכו'. זה לא שהחלטת שאתה חושד אותו בגניבה, פשוט כך מתנהגים עם כסף..

שבת שלום.