זכויות עומק הקרקע בחצר דירת גן

שאלה:

רכשתי דירת גן בבניין דירות, חצר הדירה רשומה כחלק מן הדירה, אלא שהיא חצר מוגבהת מן הרחוב, ע"ג חלק מן החצר הרחיב הדייר הקודם את הדירה ובנה בה חדר שינה, ואת יתר החצר ריצף,
הדירה בקומת כניסה כאשר תחתיה עוד קומות מגורים, כך שבעצם עומק החצר מקביל לדירה שמתחת,
השאלה היא האם הבעלות על החצר הינה רק על השטח שמעל פני הקרקע ואילו השטח שתחתיו שייך לדירה שאליו הוא מקביל, או שמא בעלות על החצר הינה עד התהום,
אציין כי קודם שבנה הדייר הקודם את החדר וריצף את החצר לא היה חלל בנוי מקביל לקומה התחתונה אלא הוא נוצר ע"י הבנייה האמורה בחצר.
אשמח לחוות הדעת של הדיינים.
בברכה מרובה
י.ש.

תשובה:

שלום וברכה,

לבעל החצר יש את החצר בלבד עד גובה הקומה שלו ולא קנה את העומק ולא את הגובה עד רום רקיע, יש לו חצר בגובה הקומה שלו בלבד. העומק של החצר שייך לרכוש המשותף לא לבעל החצר ולא לדייר שתחתיו. הדייר התחתון שרוצה לפלוש לעומק החצר צריך לקנות את השטח מכלל השכנים שישלם דמי איזון. המחיר הוא נמוך מאוד מאחר ולשאר השכנים אין גישה למקום.

בהצלחה.

מקורות:

חצר מוצמדת זה לא שטח בניה אלא קניית חצר, ולכן אין לבעל החצר עומקא עד התהום ולא רום עד לרקיע. אלא את החצר בלבד ואין לו רשות לבנות לגובה ולא לחפור לעומק.