קיום מצוות

שאלה:

אשמח אם תפרסמו

אנחנו מקיימים מצוות לא תעשה ונקבל עליהם שכר בעולם הבא רק כאשר יש לנו ניסיון לדוגמה אם אשת איש מנסה לפתות אותנו להיות איתה ואנחנו מתגברים על התאווה שלנו ונמנעים מלהיות איתה אנחנו מקיימים מצוות לא תעשה מן התורה לא להיות עם אשת איש(איסור לא תנאף)ודבר זה נכון גם לגבי מצוות כפולות לדוגמה יש מצוות עשה מן התורה לשמור שבת ויש מצוות לא תעשה מן התורה לא לעשות מלאכה בשבת יהודי ששומר שבת כהלכתה מקיים מצוות עשה מן התורה לשמור שבת ויקבל על זה שכר בעולם הבא אבל אם יהודי מנסה לשמור שבת ויש לו קשיים בשמירת השבת לדוגמה בא לו לחפש דברים באינטרנט שבטלפון הנייד שלו בשבת והוא מתגבר על התאווה שלו ונמנע מלחפש דברים באינטרנט שבטלפון הנייד שלו בשבת הוא מקיים מצוות לא תעשה מן התורה לא לעשות מלאכה בשבת בנוסף לזה שהוא מקיים מצוות עשה מן התורה לשמור שבת יש לציין גם שמצוות לא תעשה היחידה שיש בה ניסיון תמידי כל יום ונקבל עליה שכר בעולם הבא היא מצוות לא תעשה מן התורה לא להסתכל על נשים ולא לחשוב על נשים(האיסור נלמד מהפסוק ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם אשר אתם זונים אחריהם)

מה דעתכם על זה?

תשובה:

יפה מאוד יישר כח.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ראיתי באתר הקדוש הזה בעבר, שהפוסקים כתבו שאדם יכוון לקיים מצוות "לא תקיפו פאת ראשכם" בעת התספורת, ומכך לכאורה נראה שגם כשאין ניסיון משמעותי להתגבר על היצר, אדם מקיים מצוות לא תעשה,כאשר הייתה לו אפשרות לעשות עברה והוא בחר שלא לחטוא.כמובן שלכאורה השכר על התאמצות קלושה גם קטן יחסית .