שימוש בג'ל אילחוש בשבת

שאלה:

האם מותר לשים עזרקאין ג'ל שמאלחש בשבת

תשובה:

שלום וברכה

אין לשים משתי סיבות, ראשית זה מקרה קלאסי של איסור רפואה בשבת, עשיית רפואה לצורך הסרת כאב שאינו חולי כל גופו, שנית יש כאן את הנדון הרחב בכל משחה בשבת של ממרח. יש לשים לפני שבת ממש ומיד לאחריה.

רפואה שלמה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם מותר כשמדובר על גל נוזלי (יש כזה אלוורה נוזלית)
    ונוהגים לשים כל יום על עור נגד יובש וגירוי עקב עור רגיש.
    שכן אמנם לא מדובר על כאב שהוא חולי כל גופו אך כן דבר שמורגל בו להקלה (למעשה יש סובנים נוזליים כאלו שמלבד הנקייון הם גם מרגיעים ולכאורה אותה שאלה כשמתשמים בסבונים נוזליים אלו מדי יום בין היתר לצורך הקלה על עור רגיש.)
    בברכה