כספים של מעשר שני

שאלה:

שלום: הגיע לידי שקית עם הרבה מטבעות. כנראה שהרוב זה מטבעות של פדיון מעשר שני. יכול להיות גם צדקה. מה אני עושה עם זה?

תשובה:

מטבעות פדיון מעשר שני יש לאבד מן העולם, אפשר עם פטיש אפשר לזרוק במקום עמוק לים וכדומה…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אכן ניתן לחלל מטבעות אלו על מטבע אחרת, אבל שתהיה מספיקה גדולה שיש בה כמה פרוטות [כנגד כמה דרגות חיוב של מעשרות, וכדי להוסיף חומש כמו בכל פדיון] לא פחות ממטבע של חצי שקל. ראה חזון איש דמאי סי' ג ס"ק יב. אולם לא מחללים פעם שלישית. ויש לומר: מעשר שני שיש לי במטבעות אלו יהיה מחולל הוא חומשו על מטבע זו. על כך שגם בחילול זה צריך להוסיף חומש, ראה חזון איש דמאי סי' יז בסופו. ככל הנ"לתעשה גם לגבי נטע רבעי.