תשלום מכספי מעשרות – הגדרה

שאלה:

שלום וברכה,
אשמח להגדרה ברורה בענין השימוש בכספי מעשרות.
בעבר שאלתי לגבי קורס 'הנחיית הורים', האם ניתן לשלם מכספי מעשרות.
התשובה הייתה, כיון שאיני מחויב בדבר, יש מקום להקל בפרט אם מצבי מעט דחוק.
ברצוני להוסיף ולשאול, אם אמא לילדים רוצה להתייעץ אצל אשת מקצוע לגבי הוצאת והפסקת שימוש באינטרנט מהבית, וייעוץ זה כרוך בתשלום רב, האם גם זה ניתן לשלם מכספי מעשרות?
כמו כן כל ייעוץ וקורס של הנחיית הורים, וכל כיו"ב שעוזר בעקיפין לשלום בית וחינוך ילדים, גם זה נכלל?
אשמח לתשובה יותר מוגדרת ומנומקת, אם אפשר.
בברכת התורה.

תשובה:

כל זה בכלל ההיתר שהזכרת והסברת. לגבי הייעוץ הספציפי לגבי אינטרנט, לא הבנתי למה צריך לשלם "כסף רב", מספיק להתייעץ עם רב חכם בר דעת שמבין מה הולך אצלכם בבית והוא ייעץ לך. לא כל דבר מצריך אשת מקצוע, לא מדובר באיזה תהליך חינוכי ארוך ומקצועי, אלא בעצה טובה ונבונה…