קילוף בננה בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב,
בעל הילקוט יוסף כותב שמותר לקלף בננה גם על מנת להניח. האם מותר יהיה לקלף את החלק הקשוח* שבקצה הבננה יחד אם הקלפיה, על מנת להניח ?

*החלק שבסוף הבננה שלא אוכלים אותה

תשובה:

אין הבדל, אבל שים לב שלא ציטטת נכון! הוא כתב לחדש שהמיקל בזה יש לו על מה לסמוך, אבל כפי שציין הוא עצמו גדולי הפוסקים, המגן אברהם אליה רבה תוספת שבת ועוד רבים אוסרים זאת, קולא זו נסמכת על הסוברים שאין בורר בדבר דבוק, אבל רבים מחמירים, לכן אין להקל בזה למעשה, ובני אשכנז ודאי אוסרים זאת בלי פקפוק.

יום נעים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה כבוד הרב זה לשון הילקוט יוסף שבו אני לומד הלכות :
    סג והוא הדין שמותר לקלף בננה ואין בזה כל חשש משום בורר, שהרי אינו יכול להגיע לפרי בלי הקילוף והוי דרך אכילה. ויש להקל בזה אפילו אם קולף את הבננה על מנת להניח לבו ביום, ואינו אוכלם לאלתר. [ילקוט יוסף שבת כרך ג’ עמוד שכב].

  2. מעניין, במהדורה שלפני [תשנ"ג] הוא כתב ויש מתירים… והמיקל יש להם על מה שיסמוכו. זה רק מראה לך שגם הוא עצמו התחבט הרבה איך לכתוב את זה, כיון שרבים חולקים ומחמירים…