ריקוד בספירת העומר לצורך חתונה

שאלה:

כידוע נאסר ריקודים ומחולות בימי ספירת העומר. השאלה האם מותר לבנות להכין ריקוד לצורך חתונה. אחת מהן מתחתנת לאחר ספירת העומר ונהוג שהכלה ובנות משפחתה מכינות ריקוד עם תנועות בחתונה ("ריקוד אחיות").
השירה יכולה להיות שירה וואקלית, אך עצם הריקוד לכאו' אסור, והשאלה האם יש להקל לצורך חזרות לקראת חתונה, כשהריקוד עצמו לא נצרך להם בעצמותו כעת.

תשובה:

אינני רואה מקום להקל בזה.

מזל טוב וכל הברכות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ווקלית כנראה חסר משמעות (יש פוסקי זמננו מקילים) אם מדובר רק בתרגילים…
    לא יודע …
    כללית אין לאבלות הספירה מקור בתלמוד
    נקודה שלא כ"כ קשורה, הרבה אשכנזים מתגלחים החל מלג
    אבל לא מתחתנים עד ר"ח
    לא כ"כ הבנתי ת'הבדל.
    ויש דיון אם מותר ללכת לחתונה ספרדית אחרי לג.
    (לי ברור שכן)

  2. אני שמח על דבריך הנעימים, אכן עיקר החשש הוא כפי שציין השואל – המחולות ולא המוזיקה הווקאלית, המחולות נאסרו כמובא במגן אברהם ומשנה ברורה בסי' תצג.
    לגבי שאלתך על איסור הנישואין בשונה מתגלחת, ראה בט"ז שזה נוגע לגזירות תתנ"ו ולא לאבלות על תלמידי רבי עקיבא.
    בנוגע להליכה לחתונה ספרדית הבאנו במקומות רבים כאן באתר את דברי המקילים.