תנור שהשתמשו בו לבשרי וחלבי

שאלה:

תנור שהשימוש בו לבשר
וניקו אותו היטב ולאחר מכן חיממו בו בורקס גבינה ולאחר שהוציאו אותו חיממו בו שניצל השאלה מה הדין של התנור ? האם אפשר להכשירו ?

תשובה:

אם מדובר באותה תבנית, אז לתבנית אין הכשרה כי היא צריכה ליבון חמור כיון שהיא נוגעת באוכל עצמו, אבל התנור די לו בליבון קל, כלומר לנקותו היטב, להמתין 24 שעות ואז להפעילו על חומו המירבי שעה שלמה ואז הוא כשר, להבא להקפיד שזה לא יקרה! כמובן הבורס והשניצל השני בחזקת טריפה ואין לאוכלם.

מועדים לשמחה