מעבד מזון שטחנו בו ירקות שהתבשלו בכלי בשרי

שאלה:

טגנו ירקות במחבת בשרי , ומיד בעוד הן חמין העברנו אותם למעבד מזון, האם המעבד מזון נחשב בזה בשרי??

תשובה:

כיון שהם פרווה, מותר לכתחילה לשים אותם במעבד מזון, אם יש בהם בצל הוא כבר כן נעשה בשרי ואין להעבירו לכתחילה למעבד מזון אבל בדיעבד שזה נעשה ניתן עדיין להתייחס למעבד כפרווה.

מקורות:

הפוסקים נחלקו כידוע בבצל בשרי שנטחן בבלנדר פרווה, המגן אברהם ואבן העוזר והמחמיר להגעיל את הסכין תבוא עליו הברכה. והיינו, כי דעת המגן אברהם סי’ תנא ס”ק ל שכאשר חותכים בצל חריף הבצל לא רק מושך טעם מהסכין אלא גם מבליע בו מטעמו, וממילא הוא נהיה כדין הבצל, אולם, האבן העוזר חולק וסובר שהוא רק בולע ולא מבליע, וכדבריו פסק בשו”ת מהרש”ג ח”ג סי’ לט. לכתחילה יש לחשוש לדעת המג”א ולהגעיל את הבלנדר, אבל מעיקר הדין מותר.

זה הכל שם שנעשתה טחינה או טיגון ממש בכלי מהמין השני או הפרווה, כאן זה רק כלי שני [אין משמעות לטחינה עצמה כי זה מעורב בעוד ירקות וגם כבר לא חריף], ואפילו אם מדובר בגוש, הרי גוש הוא רק חומרא, לכן ודאי יש לסמוך על אבן העוזר והמעבד מזון פרווה לגמרי לכתחילה.

הצטרף לדיון

תגובה 1