כשרות לפסח

שאלה:

שלום רב,
בערב פסח בטעות שתיתי מיץ תפוזים שאין עליו הכשר. בין המרכיבים היה כתוב מרכיב "גואר גאם- לא במוצר כשר לפסח". כמובן שזה קרה בטעות, אך הייתי שמח לדעת אם באמת המוצר אינו כשר לפסח בעקבות השילוב של המרכיב הזה? קראתי באינטרנט ולא ממש הבנתי את חומרת הנושא. חשוב לציין שאני אוכל אוכל כשר לפסח לאוכלי קטניות. תודה רבה וחג שמח!

תשובה:

זה לא חמץ, אני מניח שזה קטניות, אלא שבאופן כללי יש להמנע מכל מאכל ומשקה שאין לו כשרות ייעודית לפסח, בדיעבד בעזרת ה' לא קרה כלום.

חג שמח.