חוט דנטלי בפסח / אוכל לארנב – חמץ

שאלה:

שלום,
1.מותר להשתמש בחוט דנטלי רגיל ( כנראה שהוא בציפוי שעווה) בפסח? או שצריך חוט מיוחד?
2. יש לי שק גדול של אוכל של ארנב ואמרו לי שהוא חמץ, קניתי אוכל מיוחד לפסח, האם מותר לי לשמור את האוכל הרגיל לאחרי פסח או שצריך לזרוק?
תודה רבה!

תשובה:

1. צריך חוט ללא שעווה, במיוחד למי שנוהג באיסור אכילת קטניות.

2. אם יש כמות גדולה וזה כרוך בהפסד, תמכור לגוי במכירת חמץ בבית הכנסת.

חג שמח.