מעבר בשדה מתיר אכילת פירות?

שאלה:

"כי תבוא בכרם רעך ואכלת ענבים כנפשך שבעך ואל כליך לא תתן:כי תבוא בקמת רעך וקטפת מלילות בידך וחרמש לא תניף על קמת רעך" (דברים,כג,פס' 25-26).
האם מותר לחיילים העוברים במטע לקטוף פרי על מנת לאכול ( ולא על מנת לקחת )
והאם מותר לאדם עובר אורח לקטו, פרי בעוברו בשדה מבלי לקחת .
ולא בהשגת גבול …

תשובה:

חלילה וחס, זה הרי גזל גמור… כפי שמבאר רש"י שם, מדובר בפועל העובד בשדה, שחובה על בעל הבית לאפשר לו לאכול פירות תוך כדי עבודה, אבל סתם עובר אורח אסור לו לאכול אף לא גרגר אחד ללא רשות הבעלים.