ילד קרוי על שם אדם עם מדות לא טובות

שאלה:

הבן שלי קרוי עש סבא של בעלי שעשה הרבה צדקה אבל היה גם אדם תקיף מאד, הבן שלי הוא היחיד במשפחה שצריך לעבוד הרבה מאד בשביל שהמידות שלו יהיו לפי מה שצריך- אגואיסט, משפיל אחרים כדי להעלות את עצמו וכו' האם אפשר להוסיף שם כדי לשנות את אופי האדם או שזה יכול לעשות קפידה מהסבא? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לא הייתי תולה את זה בשמו של הילד, יש לעבוד איתו על המידות בנעימות ובשמחה, לתת לו הרבה הערכה על כל התקדמות ובעזרת ה' תראו הרבה נחת.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. לא רציתי לקרוא על שמו, רק ברצון בעלי לשמח את אביו קראנו לו כך, זה בדיוק אותם המידות שהפריעו לי בסבא, זה הילד היחיד במשפחה מתוך 8 שמתנהג בצורה כזו ורואים שהוא לא רוצה להיות כזה אבל זה מה שהוא, לא יעזור להוסיף שם?

  2. הוספת שם זה דבר מאוד משמעותי ודרמטי שבפוסקים נראה שזה נעשה במצב של מחלה מסכנת חיים, לא בכל התמודדות בחיים משנים שם. תעבדו איתו ותראו נחת בעזרת ה'.