חיתוך גבינה בסכין בשרית

שאלה:

האם מותר לחתוך גבינה קרה בסכין בשרי? אני ראיתי שאם עשו את זה מספיק לשטוף את הסכין היטב. אז זה מותר לכתחילה? ואם זה לא מותר לכתחילה מה הבעיה בזה? הרי מספיק לרחצה היטב.

תשובה:

שלום וברכה

אסור לכתחילה, משום שכפי המובא בדרכי משה בסי' צא בשם שו"ת הרשב"א שכיון שמצוי שמנונית על הסכין אסרו לחתוך בו גבינה שמא נותרה עליו שמנונית, אף שכרגע רחצת היטב, זו כעין גזירה כזו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אני מסכים עם כל מילה של כבודו, ואני אישית לא נוהג להכנס לכזו מחלוקת.

    אלא שמורי הוראה רבים מורים לבני ספרד לכתחילה שמותר וקשה לי להאמין שטועים כ"כ הרבה בזה.

    לא כדאי, זה ודאי.
    אבל מה שכתבתם "זו כעין גזירה", רבו הפוסקים שאומרים שאין לנו לגזור גזירות חדשות מדעתנו.

  2. זו לא גזירה, זו הוראה פשוטה לפי דעתי, בנושא שכה קל להזהר בו לא נכנסים למחלוקות פוסקים עצומות, זה לא היתר עגונה…