בורר בסלט

שאלה:

בס"ד
שלום וברכה,
מה הדין לגבי סלט ירקות (למשל פלפל, גזר, עגבניות חסה ובצל), שיש בו הרבה מדי בצל. אני אוהב מאוד את כל הירקות אבל רוצה להוריד, להוציא, קצת מהבצל. זה נקרא שאני בורר בצל מבצל, זאת אומרת מן ממנו, אוכל מאוכל (הרי מה שמפריע לי זה הבצל ואני מוציא את העודף של בצל מהבצל) וזה יהיה מותר, או, זה נקרא אוכל מתוך פסולת (הרי אני מוציא את הבצל מהסלט וזה אסור.
בברכה

תשובה:

זה נקרא פסולת מאוכל, אתה לא רוצה חלק מהבצל ואתה מוציא אותו לא מהבצל לבד אלא מכללות הסלט, אסור לעשות זאת בשבת.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

תגובה 1