הזזת סיר על הבלעך בשבת

שאלה:

אם שמתי סיר חמין על בלעך , במשך הלילה הסיר בעבע ושמתי אותו במקום פחות חם . האם מותר לי בשבת בבוקר להחזיר למקום החם

תשובה:

נחלקו הגרש"ז אויערבך והגרי"ש אלישיב אם כשזה מונח על הבלעך שלא מעל האש עצמה מותר להעביר מעל האש, הגרש"ז אויערבך החמיר בזה, שכרגע זה רק נחשב סמוך לאש והגרי"ש אלישיב מיקל, ראה בענין זה בארחות שבת פרק ב סעי' סט. לכן אני משתדל שגם אם אני מזיז קצת שלא יבעבע חזק, שישאר קצת גם על מקום האש עצמה.

אגב הנושא אינו איסור בישול אלא איסור חזרה, מצד בישול זה כבר היה מבושל כל צרכו בערב שבת.