האם צריך כיסוי ראש כשישנים?

שאלה:

שלום,
הבנתי שעל פי הזהר אסור לאישה להיות ללא כיסוי ראש גם בבית. רציתי לשאול האם מותר וצנוע עדיין להיות ללא כיסוי רק בעת השינה (כשאני טהורה)? ומה הדין של כיסוי ראש בזמן תשמיש?

תשובה:

מותר לישון בלי כיסוי ראש, כשרק הבעל בחדר, אבל סגולת הזוהר קיימת גם לגבי השינה. בזמן תשמיש אין כיסוי ראש.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אינני בקי בכל מנהגי הקהילות השונות, אולי יש מנהג כזה אצל חלק מהחסידים, אבל ודאי שמן הדין אין לכסות את הראש, ולכאורה זה לא מנהג נכון.

  2. ומה עם כל אילו שמספרות עצמן, איך יהיו בלי כיסוי ראש?… ואולי בגלל שבחסידות שלנו נוהגים להסתפר ולכן הדגישו לנו שלא מורידים את כיסוי הראש , וכך נהיה שגם מי שלא מסתפר (זה הולך לפי מה שהדורות קודם עשו ולא לפי החסידות- אך כן רוב החסידות מסתפרים) לא מגלה את שערה.

  3. כמובן שאשה שמגלחת ראשה וזה מראה מנוול לפני בעלה עדיף שתשאר עם הכיסוי ראש, הנושא הוא שחלק מהנהגת התשמיש הוא שלא למנוע על ידי הבגדים את הנדרש לבני הזוג.