בית של תפילין שאינו שחור

שאלה:

תפילין ש"ר שבריבוע עצמו בפינות, היה משופשף מאד, ממש קרוב ללבן כל ההיקף של הריבוע העליון. בעובי כל שהוא [היינו העובי של החוד עצמו]
האם פוסל את התפילין.
אשמח למקורות

תשובה:

שלום וברכה

ברור שיש להשחיר, אבל כדאי לבדוק אם אין פגימה בריבוע שזה כבר יכול לפסול, תלוי במצב, כדאי להראות לבודק מוסמך או לרב המקומי שיכריע.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ברור שכעת להשחיר. השאלה היא מה להגיד למי שזה התפילין שלו, האם למפרע צריך תשובה על הזמן שלא הניח תפילין. כלומר האם יש צד שזה פסול [לא מצד צורת הריבוע שכנראה לא נפגמה, אלא מצד הצבע שהיה בעייתי]
    אני אשמח למראי מקומות היכן מבואר דין צבע הבתים אם פוסל כדי להראות לו

  2. מצד הצבע לא מעכב, עצם צביעת הבתים היא מחלוקת, אבל כאן שמרחוק זה ודאי נראה צבוע, יש להקל בדיעבד. ראה משנה ברורה לג ס"ק כב.