פיצה קפואה כמשלוח מנות

שאלה:

פיצה שנמכרת קפואה וצריך לחממה בתנור כדי לאכול אותה, האם היא כשרה כמשלוח מנות או שנחשבת כמאכל שאינו ראוי לאכילה מיידית?

תשובה:

נראה שלדעת המגן אברהם תרצה יא בשם מהרי"ל שצריך רק דבר שמוכן אכילה מיד – לא ניתן לצאת בזה ידי חובה. לא מצאנו הבדל בין דבר שנדרשת לו אפייה 20 דקות או שעה, למעשה זה אינו ראוי כרגע לאכילה. גם אם יפשיר מעצמו אינו ראוי לאכילה, וצריך דוקא אפייה.

אמנם משולש פיצה מהפיצריה שסתם קפואה כדי לשמר טריותה ולא נדרש לה אפייה אלא הפשרה, ודאי מקיימים בה מצוה זו.

פורים שמח.