שימוש בתשמיש קדושה

שאלה:

יש מישהו בבית הכנסת שבשעה ששרים פותח וסוגר את הקופסא של התפילין להשמיע קול האם זה מותר ביום חול ומה הדין בשבת תודה

תשובה:

שלום וברכה

ביום חול אינני רואה בזה בעיה, למרות שמדובר בתשמיש קדושה, הרי גם השימוש שלו הוא לצורך מצוה, בשבת מלבד האיסור של השמעת קול המובא בשלחן ערוך בסימן שלח, שלפיו אסור גם לדפוק על השולחן לפי קצב השירה וכדומה, יש לך כאן גם ענין של מוקצה, קופסת התפילין אסורה בטלטול בשבת.

יום נעים.