תורמים מקבלים בעלות?

שאלה:

שלום רב
כשנגידים תמכו בבניית והחזקת ביה"כ האם עי"ז יש להם בעלות להחליט החלטות בנוגע לביה"כ וגם נגד דעת הרב או אפי' לפטר אותו? (ראיתי פעם תשובה ע"ז אבל אני לא מצליח למצוא את זה, אודה מאד אם תוכלו לציין מקורות)

תשובה:

שלום וברכה,

איני יודע לאיזו תשובה אתה מתכוון, אבל ברור שנדיב שתורם לבית כנסת אין לו בעלות על הבית כנסת. התרומה שייכת לבית כנסת והבית כנסת בעלים על הכסף שנתרם. גם הגבאי  של הבית כנסת אינו בעלים אלא גזבר הממונה להחליט בדברים שהם לטובת הבית כנסת.

נדיב יכול להתנות תרומתו שתורם בתנאי שיעשו כו"כ ואם לא ישמעו מבטל את התרומה ורוצה החזר כספי.

בהצלחה.