חמסא נגד עין הרע

שאלה:

שלום וברכה
רציתי לשאול האם יש עניין ב'חמסות' ועיניים נגד עיין הרע?

תשובה:

בבן איש חי [פרשת פינחס שנה ב אות יג] בשם החיד״א. וז״ל מנהג העולם לומר חמשה ולכן תולים עץ מצויר בו צורת כף שיש בו חמש אצבעות וחקוק עליו אות ה׳ עכ״ל. אבל למעשה בני תורה לא משתמשים בדברים כאלו, עובדים את ה' במצוות ובתפילות וזוכים לכל הישועות, אין צורך לעסוק בסימנים ושטויות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם זה כתוב בבן איש חי כנראה זה לא שטויות
    אגב שמעתי בשם הבן איש חי שכשיעקב ענה לעשיו על שאלתו מי אלה, אמר הילדים אשר חנן וגו', ולא אמר ילדים, כי רצה לומר ה'ילדים, דהיינו חמש נגד עין הרע.

  2. כוונתי לומר שגם הבן איש חי שמביא מנהג זה, רק אומר שכך נהגו העולם, אני משוכנע שלו היינו שואלים אותו מה יעשה האדם וימצא חן בעיני ה', לא היה אומר "ישים חמסא" אלא יעבוד אותו בשמחה ובאהבה ויזכה לכל הישועות.