מעשרות מאשכוליות

שאלה:

שלום וברכה,
דוד שלי נתן לאמא שלי אשכוליות שצומחות לו בגינה,
מה צריך להפריש ע"מ לתקן את האשכוליות? העץ בן למעלה מ7 שנים בערך, וזה התחיל לצמוח לפני חצי שנה בערך, האם צריך מעשר שני או עני?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

באופן כללי לגבי פירות בתקופה זו עדיין יש להפריש מעשר שני. אלא שלענין פירות הדר באופן ספציפית, יש ספק האם הולכים בהם אחר הלקיטה או אחר החנטה, ראה חזון איש שביעית סי’ ז ס”ק טז. ולכן אשכולית שנלקטת עכשיו וחנטה בשנה שעברה, יש ספק אם היא מעשר שני או מעשר עני, ולכן גם צריך לפדותה על פרוטה כמעשר שני וגם לתת אותו עצמו לעני כדין מעשר עני.