חיסוני קורונה – חובה או רשות?

שאלה:

האם מבחינת ההלכה יש כזה מושג של לחייב אנשים להתחסן מדין ונשמרתם

תשובה:

שלום וברכה

אינני חושב שזה נכלל בחובה של ונשמרתם, לגבי מי שאינו בקבוצת סיכון, במידה והוא שומר על הנחיות הריחוק וכו', סך הכל הוא נזהר וגם אם ידבק סבירות גבוהה שלא יחלה קשה, ההמלצה שלי פשוטה וברורה להתחסן, זה נראה לי נכון גם מבחינה רפואית הגיונית, הסיכון [כביכול] מהחיסון הוא אפסי ואינו עומד בשום יחס לסיכון של המחלה. גם בעיני זו חובה אנושית מינימלית כלפי כל הסובב אותנו לעשות כל מה שאפשר כדי למגר את המחלה מקרבנו, כל מי שאינו מתחסן הוא פוטנציאל גדול יותר לחלות ולהדביק לפעמים בלא ידיעתו. המצב כרגע הוא אסון לאומי בלתי נתפס, אנחנו מתרגלים לחדשות ולא שמים לב לכל הקטל הנורא שסביבנו, זה צער שלא ניתן להכילו! מה כל זה מול כל השטויות והכזבים של ההוזים למיניהם על שבבים ונזקים כאלו ואחרים… ולגבי מי שבקבוצת סיכון כל שהיא, מחמת גיל או מחלה, בעיני זו חובה פשוטה וברורה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לצערנו הרב מאוד, מאז שבאה לארץ המוטציה הבריטית כבר כמעט כולם בסיכון. הרבה מאוד צעירים וילדים חלו. רק היום דווח על ילדה בת 12 ללא מחלות רקע ! במצב קשה מאוד. ה' יתברך ישלח רפואה שלמה לכל חולי עמו ישראל. אמן.