שירת הים מספר תורה באשמורת הבוקר

שאלה:

בשבת בבוקר למדנו בחבורה שיעור הלכה ופתאום נכנס יהודי יר"ש וביקש לקחת שניים למניין, ששאלנו לשם מה, השיב שרוצה להוציא בבית הכנסת הסמוך ספר תורה באשמורת הבוקר לקרוא 'שירת הים' .
החכם שמסר את השיעור, הסכים שיקחו שנים ושנשאל אמר שאינו יודע מקור למנהג הזה.
נפשי בשאלתי, האם יש מקור למנהג הוצאת ס"ת באשמורת הבוקר בעשרה כדי לקרוא בתורה ( לא מדובר בקריאה בברכה)?

תשובה:

בס' מועד לכל חי סי' ד, בס' לשון חכמים, ובלוח המנהגים תרנ"ו, הובא מנהג הספרדים בשביעי של פסח לומר שירת הים באשמורת הבוקר בקול נעים, אבל לא מתוך ספר תורה! כך הובא גם בלוח ירושלים תש"ה, וממנהגי רבי אליהו מני ומהר"ם גאלנטי. לגבי פרשת בשלח בכלל לא מצאתי מנהג זה, וגם לגבי שביעי של פסח כאמור, לא מתוך ספר תורה מה שגורם בעיה של קריאה בלא ברכה שנחלקו בה הפוסקים כידוע לגבי קריאת משנה תורה בליל הושענא רבה.