בשר בחלב בקדרת נכרי

שאלה:

בסימן פז סעיף ו בדברי הרמ"א, שאוסר להשתמש עם הקדירות שמניחים לתוכם האפר והמים לחפיפת הראש,
מקשה הבאר היטב, איך מותר בכלל לערב מים חמים עם האפר, הרי הוא מבשל בשר בחלב הבלוע באפר?
והמנחת יעקב מתרץ , כיון דהוי רק ספק אם נמצא באפר בשר בחלב, אין איסור,
וקשה לי קצת, אם כן למה הקדירה עצמה כן נאסר מהאפר, הרי זה רק ספק אם יש בתוך האפר בשר בחלב א"כ מה נשתנה הקדירה שאסור מבישול המים עם האפר שמותר?

תשובה:

שלום וברכה

בקדרה עצמה הם ודאי משתמשים בשר בחלב, אבל באפר יש בשר בחלב רק אם נשפך וכו', לא תמיד זה קורה, אמנם הרמ"א אמר שרגילות להתערבב באפר אבל זה לא ודאי כמו בקדרה עצמה שבתוכה האוכל.