תפילה בציבור

שאלה:

לה"ו שלום רב
בתפילת שחרית אני מקדים את הציבור בתפילת עמידה כאשר הם בעזרת אבותינו, כך שאני מסיים עמידה לפניהם וממשיך עד ובא לציון כולל ואחר כך שומע קדושה מפי החזן. כל זה מפאת זמן הגעת ההסעה לעבודה, האם נחשב לי תפילה בציבור? תליט"א, תודה

תשובה:

לא כדאי בכלל, עדיף להתחיל שמונה עשרה איתם, כך זה נחשב תפילה בציבור, ואחר כך לשמוע חזרת הש"ץ מהחזן, אפילו אם מחמת הלחץ תזדקק להשלים אשרי ובא לציון בהסעה.

בהצלחה