בירך על פרי ונזכר שיש פרי קודם לו משבעת המינים

שאלה:

היה לפניו הרבה פירות, והתכוון להוציא את כולם…עשה טעות בחישוב וכשבירך, התכוון לאכול קודם תמר…אחרי שסיים לברך ועדיין לפני שטעם, נזכר שיש בפניו גם זיתים [שקודמים בסדר עדיפות] …
האם מותר או עדיף עדיין להקדים אכילת הזיתים?
[סוף סוף התכוון על כל בפירות, רק חשב להקדים את התמר!

תשובה:

שלום וברכה

כאשר אדם מברך על פרי מסויים גם אם בדעתו לאכול מעוד מינים, ואפילו מאותו מין עצמו, הברכה חלה בעיקר על מה שתכנן לאכול, ולכן בשו"ע בסי' רו סעי' ו ובמשנה ברורה שם, יש כמה דעות מה קורה כאשר אדם בירך על פרי זוה נפל מידו ונמאס, והוא אמנם התכוון לאכול עוד, האם צריך לברך שוב כיון שאינו אוכל פרי זה עצמו שבירך עליו או לא, ראה שם כל הפרטים.